©  Photo News

Voorlopig nog publiek toegelaten in Belgische voetbalstadions

Vrijdagavond maakte het overlegcomité van de verschillende regeringen nieuwe maatregelen bekend in de strijd tegen het coronavirus. Bij sportevenementen mogen nog maximaal veertig supporters aanwezig zijn, maar in de Belgische voetbalstadions blijft voorlopig wel nog publiek toegelaten zoals voordien. “We gaan de protocollen herbekijken, maar sportevenementen moeten mogelijk blijven met publiek”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).

Frank Vandenbroucke (sp.a) nam vrijdagavond het woord tijdens de persconferentie. “Er zijn protocollen gemaakt met onder meer de cultuur- en de sportsector”, sprak de minister van Volksgezondheid. “Maar we zitten in een moeilijke situatie en eigenlijk moeten die protocollen herbekeken worden. Daar gaan we de komende week onze tijd voor nemen.”

De Pro League reageerde al op het nieuws. “Wij zullen zo spoedig mogelijk het overleg opzetten met de bevoegde ministers en overheden en experten om onze protocollen te herbekijken voor alle facetten van onze organisatie en die van onze clubs”, klinkt het in een persbericht.

Wat met bubbels en horeca in stadions?

Een groot probleem lijken de bubbels in het stadion te zullen worden. Vanaf maandag is nog maar één nauw contact buiten het gezin toegestaan. “Dus dat zullen we moeten aanpassen”, zegt Stijn Van Bever, de woordvoerder van de Pro League. “Het belangrijkste vraagstuk zal zijn: wat met de horeca in de stadions?”

De Pro League moedigt iedereen aan om de gecommuniceerde maatregelen zo goed mogelijk op te volgen. “Enkel zo zullen we van in de tribune van onze favoriete sport kunnen genieten.”

Ben Weyts: “Sportevenementen moeten mogelijk blijven met publiek”

Op Twitter reageerde Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA). “We kunnen blijven sporten, mét publiek”, tweette hij. “We gaan de protocollen herzien, maar sportevenementen moeten mogelijk blijven met publiek. Het sportieve leven blijft een lichtpuntje in deze moeilijke tijden.”

Meer voetbalnieuws