Themabeeld. 

Themabeeld. © Politie Antwerpen

Dader bedreigt geldkoerier met vuurwapen en slaat op de vlucht

Hoboken -

In de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken is donderdag een geldkoerier bedreigd met een vuurwapen. De dader loste ook een schot en sloeg na een schermutseling op de vlucht. Bij het incident werd ook buit gemaakt.

De geldkoerier ging donderdag iets na 17 uur een café binnen op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Hij kwam er het geld ophalen van enkele speelautomaten. Bij het buitengaan werd hij plots bedreigd door een onbekende met een vuurwapen. Die eiste het geld uit de speelautomaten.

De man weigerde, waarna een schermutseling ontstond op straat. Daarbij zou ook een schot gelost zijn, al betrof het mogelijk een alarmpistool. De geldkoerier vluchtte een winkel binnen, maar de dader volgde hem naar binnen en bleef de man belagen. Na wat duw- en trekwerk sloeg de verdachte uiteindelijk op de vlucht. Bij het incident werd ook buit gemaakt.

“De politie kwam ter plaatse en deed nazicht in de omgeving, maar de verdachte kon ontkomen. Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse voor sporenonderzoek”, zegt Willem Migom van de Antwerpse politie. Wie de dader is, wordt verder onderzocht. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio