Mathieu van der Poel vreest niemand in Ronde van Vlaanderen: “Incident met Wout heb ik zondagavond al afgesloten”

Vrijdag blikte Mathieu van der Poel vooruit op de Ronde van Vlaanderen van zondag. De Nederlander had het onder meer over zijn vorm en het incidentje met Wout van Aert na Gent-Wevelgem. “Ik zie Wout en Julian Alaphilippe als mijn grootste concurrenten voor zondag”, aldus de renner van Alpecin-Fenix.

Yanko Beeckman

De Nederlander heeft de goeie vorm naar eigen zeggen te pakken. “In de Brabantse Pijl was ik goed, Gent-Wevelgem was misschien iets minder, maar op de cruciale momenten was ik wel mee met de beteren”, aldus Van der Poel. “Veel tijd om te trainen heb ik voor de rest niet gehad. het was vooral een kwestie van wat los te rijden en genoeg te rusten.”

De Ronde moet voor Van der Poel zijn hoogtepunt van het seizoen worden. “Ik ben altijd gefocust op belangrijke doelen, het is dus niet zo dat ik meer stress voel dan anders. Ik heb uit de editie van vorig jaar wel geleerd dat ik minder nerveus moet zijn. Ik kan in de aanloop naar de Kwaremont beter in dertigste positie zitten dan voor de Kwaremont al op de grond te liggen.”

“Jammer dat wedstrijd korter is”

“Als ik goed ben, moet ik niemand vrezen”, denkt de Nederlander. “Het ideale scenario is natuurlijk dat ik alleen naar de finish rijd. Maar ik denk dat ik ook in de sprint van niemand bang hoef te zijn, zeker niet na een lange en zware koers. Daar ben ik normaal gezien wel sterk in, daarom dat ik het jammer vind dat de wedstrijd dit jaar dertig kilometer korter is.”

Over zijn grootste concurrenten voor de overwinning moet Van der Poel niet lang nadenken. “Wout van Aert sowieso, maar we hebben in Gent-Wevelgem gezien dat er nog jongens goeie benen hebben. Ik heb Julian Alaphilippe in de Brabantse Pijl een kasseiklim zien oprijden en die gaf ook een goeie indruk, moet ik zeggen.”

Van Aert

Tot slot had de renner van Alpecin-Fenix het ook even over de woordelijke botsing met Wout van Aert na Gent-Wevelgem. “Ik heb gezien dat daar op sociale media nog wel wat over te doen was, maar voor mij was dat zondagavond eigenlijk al afgesloten,” aldus Van der Poel;

MEER OVER Ronde van Vlaanderen

Meer sportnieuws