©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

 ©  BELGA

1 / 5

Lierse K. kan geen vuist maken tegen Union en blijft achter met 0 op 9

Halfweg al koud gemaakt door een veel sterker Union: 0-2. Lierse K. kon zondag op het eigen Lisp een derde opeenvolgende nederlaag in 1B niet vermijden en onderging vooral in de eerste helft de wet van de sterkste tegen de Brusselaars. De 0 op 9 noopt de Pallieters komende zaterdag bij RWDM tot verse oogst.

Twee weken bezinning deed coach Tom Van Imschoot sleutelen aan zijn elftal. Zo hapte Hannes Smolders zijn eerste basisplaats van het seizoen ten koste van Jef Van der Veken en verscheen ook Fessou Placca een eerste keer aan de aftrap. Bob Straetman bleef zo op de bank evenals Mathieu Troonbeeckx, wiens plaats door de herstelde Jo Gilis werd ingenomen.

Personeelswissels die uiteindelijk bitter weinig zoden aan de dijk brachten voor Lierse, dat gedurig de wet van de sterkste moest ondergaan tegen een rijper, atletischer en vooral kwalitatief veel sterker Union. Dat stuurde na amper vier minuten al een eerste verwittiging uit, maar Brughmans zweefde de vrijschop van Teuma in hoekschop. De Lierse goalie oogde minder fraai, toen Teuma vanop zo’n 25 meter in doel besloot. Een reactie van de Pallieters bleef nadien uit, Union hield de touwtjes immers stevig in handen. Undav kreeg tot twee keer toe de kans om de partij vroegtijdig te beslissen, maar faalde telkens. Iets voorbij het halfuur was de logische dubbele voorsprong wél een feit. Undav vond tussen Smolders en Van Genechten door Vanzeir, die alleen voor Brughmans in doel legde. En Lierse zelf? Dat kwam niet tot één deftige kans in die eerste 45 minuten. Lange ballen pompen naar Placca en Petrov. Zoeken wel, maar vinden nooit. Het recept smaakte zoutloos. Een kansenverhouding 0-10 in de eerste helft. Alleszeggend.

Placca bleef aan de rust overigens in de kleedkamer, Emile Samyn werd het wisselstuk. Hopen op een kentering in de tweede helft, tegen beter weten in. Toch kwam Lierse in dat tweede werkgedeelte wel iets flitsender voor de dag. Al volgde pas na het uur een eerste schot tussen de palen. Moris bokste de streep van Allach weg. Een scherpe vrijschop van Allach miste dan weer net de gepaste deviatie om opnieuw een échte match te krijgen. Heel diep in de tweede helft claimde de thuisploeg ook nog een strafschop wegens bezoekend handspel, maar scheidsrechter Brent Staessens zag er geen graten in. Op counter liet Union dan weer na de score verder op te drijven. En zo kabbelde het gebeuren op het Lisp ook gezapig naar zijn einde.

Tweede thuisverlies op rij en derde opeenvolgende competitienederlaag dus voor Lierse, dat zijn sterke seizoenbegin stilaan helemaal in rook ziet opgaan en almaar dieper wegzakt naar de kelder van het klassement. In die zin wacht de Lierenaars komende zaterdag een levensbelangrijke afspraak bij RWDM, waar het absolute noodzaak wordt om opnieuw aan te knopen met puntengewin.

LIERSE K.: Brughmans, Van Genechten, Smolders, Santermans, Cauwenberg, Bitsindou, Van Landschoot (55’ El Ansri), Gilis (75’ Straetman), Allach, Placca (46’ Samyn), Petrov.

UNION: Moris, Bager, Burgess, Van Der Heyden, Jordanov, Sigurdason (70’ Lynen), Fixelles, Teuma, Lapoussin (85’ Hamzaoui), Undav, Vanzeir (68’ Labeau).

DOELPUNTEN: 20’ Teuma 0-1, 35’ Vanzeir 0-2.

GELE KAARTEN: 26’ Bitsindou, 41’ Undav, 59’ Burgess, 59’ Moris, 76’ Fixelles, 83’ Santermans.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Staessens.

TOESCHOUWERS: 1.715.

Kurt Guldentops 

    MEER OVER Lierse K.

    Meer sportnieuws