Vuilniswagen met 25 ton oud papier duikt van brughelling in Hoboken

Hoboken -

Een vuilniswagen geladen met zo’n 25 ton oud papier en karton kantelde vrijdagmiddag op de Herenpolderbrug in Hoboken. Het gevaarte belandde zo’n vijf meter lager in de grasberm. De chauffeur kon zichzelf uit zijn cabine bevrijden maar raakte lichtgewond.

De vuilniswagen was net klaar met het ophalen van het oud papier en karton in Hoboken. Op weg naar het depot, op de Herenpolderbrug liep het mis. “De vuilniswagen kantelde, raakte van de weg en belandde in de gracht naast de weg”, vertelt Tom Peeters van de stad Antwerpen. “De vuilniskar was nog maar net gekeurd, maar mogelijk lag een technisch defect aan de basis van het ongeval.”

De bestuurder van de vuilniskar kon zichzelf uit zijn hachelijke situatie bevrijden, maar werd wel naar het ziekenhuis overgebracht voor een medische check-up. “Hopelijk komt hij er met de schrik van af”, zegt Peeters nog.

Tijdens de takeling van de vuilniskar, geladen met zo’n 25 ton oud papier en karton, is de Herenpolderbrug in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Dat zorgt lokaal voor heel wat verkeershinder.

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 

 © BFM 

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio