©  AFP

UITSLAG ETAPPE 13 GIRO. Diego Ulissi is snelste in elitegroepje met favorieten na spectaculair slot

Diego Ulissi heeft de dertiende etappe van de Giro gewonnen. Op de slotklim brak alles in stukken, waardoor een elitegroepje naar de finish in Monselice reed. Daar toonde de renner van UAE zich de snelste onder de favorieten.

Kort:

Roze trui: João Almeida

Paarse trui: Arnaud Démare

Blauwe trui: Giovanni Visconti

Jongerentrui: João Almeida

Hoe kwam de zege tot stand?

De dertiende etappe van deze Giro was eerder van vlakke aard. Alleen in de laatste dertig kilometer kreeg het peloton twee hellingen voor de kiezen. Het was dan ook op het tweede klimmetje dat het spektakel losbarstte. De favorieten legden elkaar het vuur aan de schenen, waardoor achteraan jongens moesten passen. Viervoudig ritwinnaar Arnaud Démare (Groupama-FDJ) moest er op de eerste klim al af, terwijl daarna ook Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) moest lossen.

De sprinters probeerden in het laatste vlakke stuk nog wel terug te keren, maar zagen hun kansen op een (nieuwe) ritzege in rook opgaan. Het elitegroep reed alleen naar de finish, waar Ulissi zich de snelste toonde voor João Almeida (Deceuninck - Quick-Step) en Patrick Konrad (BORA - Hansgrohe).

Wat deden de Belgen?

Harm Vanhoucke (Lotto-Soudal) zat samen met Geoffrey Bouchard (AG2R), Simon Pellaud (Androni), Simone Ravanelli (Androni), Rodrigo Contreras (Astana), Alessandro Tonelli (Bardiani) en Lorenzo Rota (Vini Zabu) in de vlucht van de dag. Nog voor de echte finale losbrak, werden de koplopers opgeslokt door het peloton.

Wie reed zich in de kijker?

Simon Pellaud van Androni zat voor de tweede dag op rij in de vlucht van de dag. Helaas voor de Zwitser droeg de ontsnapping alweer niet tot de finish.

Nog iets dat u moet weten?

Voor Diego Ulissi was het al de tweede ritzege in deze Giro. Zo blijft het totaal aantal ploegen dat al een etappe pakte in deze Ronde van Italië op zes staan. Naast UAE pakten ook Ineos Grenadiers, Groupama-FDJ, Education First, Israël Start-Up Nation en Bora-Hansgrohe al een (of meerdere) ritoverwinning(en).

Uitslag etappe 13:

1. Diego Ulissi (UAE Team Emirates)

2. João Almeida (Deceuninck - Quick-Step)

3. Patrick Konrad (BORA - hansgrohe)

4. Tao Geoghegan Hart (INEOS Grenadiers)

5. Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-Step)

6. Sergio Samitier (Movistar Team)

7. Jakob Fuglsang (Astana Pro Team)

8. Pello Bilbao (Bahrain - McLaren)

9. Vincenzo Nibali (Trek - Segafredo)

10. Jai Hindley (Team Sunweb)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer sportnieuws