Burgemeester Sophie De Wit ©  rr

Burgemeester formeel: “Aartselaar heeft geen fusieplannen”

Aartselaar -

“We hebben geen plannen om met welke gemeente of stad dan ook te fusioneren.” Met die woorden probeerde burgemeester Sophie De Wit afgelopen gemeenteraad oppositielid Rudy Siebens (NAP) gerust te stellen.

Rudy Siebens (NAP) had een vraag aan de dagorde van de gemeenteraad toegevoegd over de mogelijke fusie van de gemeente met grootstad Antwerpen. “In het verleden hebben we steeds de boot van een fusie afgehouden”, aldus het oppositieraadslid. “Maar de geruchten blijven aanhouden en zijn nu zelfs opnieuw luider te horen. Ik vraag me af welke plannen er pro of contra bestaan?”

Burgemeester Sophie De Wit (N-VA) antwoordde dat momenteel geen enkele fusie met Aartselaar ter tafel ligt. “In het verleden zagen sommigen ons bij Antwerpen. En ook vanuit het zuiden werd wel al eens aan onze mouw getrokken. Enkele gemeenten uit de regio Rivierenland (Rupelstreek, red.) denken of hopen dat door onze samenwerking op het vlak van hulpdiensten, sport of cultuur.”

Aartselaar telt momenteel 14.787 inwoners, een cijfer dat na een daling door de vergrijzing van de bevolking ondertussen door de bouw van enkele nieuwbouwprojecten terug in stijgende lijn gaat. Toch is voor de burgemeester vijftienduizend niet echt een norm meer om al dan niet te fusioneren.

"Het is best mogelijk dat men daar later twintigduizend van maakt”, gaat De Wit verder. “Voor alle duidelijkheid: we willen geen gedwongen huwelijk. En als we dat wel zo zou moeten, is dat met een partner die we zelf kiezen.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio