© Facebook

Papa deelt aangrijpende beelden van 4-jarige Kaïs, die met corona op intensieve ligt

De vader van het 4-jarige jongetje dat na een besmetting met het coronavirus op de dienst intensieve zorgen van het UZ Brussel is opgenomen, heeft via Facebook een aangrijpende boodschap gedeeld met de wereld: “Let op jullie kinderen, want deze ziekte is wel degelijk ook voor hen gevaarlijk!” Volgens de kinderarts die Kaïs behandelt, gaat het om een zeldzame reactie van het immuunsysteem na een infectie met corona.

jvh

Onder de titel “Covid-19 alarm voor de ouders!” beschrijft Grégory Chaudy het hartverscheurende relaas van zijn zoontje: “Kaïs heeft het coronavirus opgelopen, terwijl de media zeiden dat het virus onschadelijk was voor onze kinderen. Ik maakte me geen zorgen, tot mijn eigen zoon werd getroffen door de ziekte, lijdend en hyperventilerend op zijn ziekenhuisbed, terwijl zijn hartfunctie en ademhaling kritisch verstoord raakten, en hij mij kreunend vroeg of hij naar huis mocht.”

LEES OOK: Kaïs (4) ligt op intensieve zorgen: hoe gevaarlijk is het coronavirus voor kinderen en waar moeten ouders op letten? (+)

Volgens Chaudy kreeg zijn zoontje als gevolg van de besmetting met Covid-19 ook het multi-inflammatoir syndroom MIS-C. Die zeldzame kinderziekte lijkt op de ziekte van Kawasaki. “Dat is erg gevaarlijk, omdat het de hartfunctie verstoort, en soms leidt tot de dood van patiënten”, schrijft de vader. Die sluit af met een boodschap voor alle andere ouders: “Ik wil jullie informeren: let goed op uw kinderen, want deze ziekte is wel degelijk ook voor hen gevaarlijk!”

Zeldzame reactie van het immuunsysteem

Volgens de kinderarts die Kaïs behandelt, gaat het om een zeldzame reactie van het immuunsysteem na een infectie met corona. In heel Europa zijn er zo’n duizend kinderen die in deze situatie zitten. De kans dat ze eraan overlijden, is klein. Volgens de arts is er 2% kans op een fatale afloop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS