Er komt geen hoofddoekenverbod in de gemeentelijke basisscholen in Zandhoven. ©  Joost De Bock

Geen verbod op hoofddoeken of religieuze symbolen in gemeentescholen

Zandhoven -

De gemeenteraad van Zandhoven keurde donderdag de nieuwe schoolreglementen goed voor de gemeentelijke basisscholen van Zandhoven en Massenhoven. Vlaams Belang vroeg net als vorig jaar de stemming over een hoofddoekenverbod, terwijl N-VA een verbod op uiterlijke religieuze kenmerken wou. Beide oppositiepartijen vingen bod.

De gemeenteraad ging andermaal in evenementenhal De Populier door, met als achtergrondmuziek een band die er net aan het repeteren was. Paul Stulens van Vlaams Belang kon niet aanwezig zijn en Jordi De Vlam (Groen) verkoos zelf uit voorzorg om de zitting van thuis te volgen en zo ook nog mee te stemmen.

In de nieuwe schoolreglementen vallen weinig nieuwigheden te bespeuren, legde bevoegd schepen Mieke Maes (CD&V) uit. Er zijn enkel wat algemene wijzigingen over de maximumfactuur en het minimumaantal dagen dat kleuters per schooljaar aanwezig moeten zijn.

Vlaams Belang vroeg net als in 2019 een uitbreiding op het reglement met een hoofddoekenverbod in beide scholen. Het punt raakte niet goedgekeurd, want enkel Vlaams Belang zelf met raadslid Mieke De Moor stemde voor. N-VA vroeg een uitbreiding op beide schoolreglementen met opname van een verbod op uiterlijke religieuze kenmerken. Maar ook dit voorstel werd weggestemd.  kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio