Operationeel manager Hannelore Pede en manager Audrey Seliaerts in de Wasbar op de IJzerenleen. © Dirk Vertommen

Wasbar opent op Mechelse IJzerenleen

Mechelen -

Met de opening van Wasbar heeft de IJzerenleen in Mechelen er vanaf vrijdag nog een horecazaak bij. Al kunt u er niet alleen iets eten of drinken, ook een was draaien en drogen is iedere dag van 9 tot 21u mogelijk.

Sven Van Haezendonck

Top Brands, de groep achter Wasbar, heeft de voorbije weken het pand van de vroegere kledingwinkel Steps op de hoek met de Blauwhondstraat grondig verbouwd. Het mooie parket bleef behouden en draagt bij aan de gezelligheid die de zaak uitstraalt. “De hele week door, ook op zon- en feestdagen, kunnen mensen bij ons terecht om een glaasje te drinken of een hapje te eten. Of dat nu voor een wafel is, of voor onze bagel burgers waar wij bekend om zijn. Die zijn echt superlekker. We serveren ze met aardappelwafeltjes en truffelmayonaise of ketchup in de vegan versie”, vertelt Hannelore Pede, operationeel manager bij Wasbar.

Voor de klanten staan er drie wasmachines en twee droogkasten klaar. © Dirk Vertommen

Een Wasbar zou geen wasbar zijn als er ook geen wasmachines staan. “Op de eerste verdieping vinden onze klanten drie wasmachines en twee droogkasten”, zegt Hannelore. In de ruimte daarachter zit nog een intiem zithoekje verstopt. Voor Wasbar is de vestiging in Mechelen al nummer acht. Op de IJzerenleen is het zeker niet de eerste horecazaak. “Ik heb het ook al gemerkt en ik vind het heel fijn. Qua sfeer doet het plein me een beetje denken aan de Tiensestraat in Leuven waar er ook veel horecazaken bij elkaar zitten. De gevels en het uitzicht hier zijn super mooi”, vertelt Hannelore Pede. Om de opening in coronatijd toch een beetje feestelijk te maken, kunnen klanten tijdens de openingsweek een gratis bagel burger scoren.

MEER OVER Net Open

Tips om te Doen!