Oscars van de gastronomie volgend jaar in Antwerpen

De prijsuitreiking van “The World’s 50 Best Restaurant Awards” zal volgend jaar op 8 juni doorgaan in Antwerpen. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. Dit jaar moest het evenement uitgesteld worden door corona.

De bekendmaking van de jaarlijkse lijst van 50 beste restaurants, gesponsord door S.Pellegrino en Acqua Panna, wordt ook wel ‘de Oscars van de gastronomie genoemd. In 2020 zou het evenement in Antwerpen doorgaan, maar door corona werd de uitreiking geannuleerd.

Donderdag maakte de organisatie de nieuwe datum - 8 juni 2021 - bekend. Er klinkt wel nog voorzichtigheid: “Of het plan doorgang kan vinden zal mede afhangen van het verdere herstel van de pandemie, de internationale reismogelijkheden en de inschatting van alle relevante gezondheids- en veiligheidsrisico’s naarmate de datum dichterbij komt.”

Organisator 50 Best kondigde ook nog een nieuwe prijs aan. ‘50 Next’ is een nieuwe lijst met jonge mensen die de toekomst van de gastronomie vormgeven. Deze jaarlijkse lijst van vijftig vernieuwende personen die zich bezighouden met voedsel en drank in de breedste zin, wordt voor het eerst bekendgemaakt in februari 2021.

“Na zo’n uitzonderlijk en moeilijk jaar voor de restaurantsector - en voor de wereld als geheel - zijn we optimistisch en enthousiast over 2021”, zegt director of content William Drew. “Wij zijn van mening dat voor het team van 50 Best een belangrijke rol is weggelegd bij het stimuleren van het herstel van restaurants wereldwijd, het verbinden van fijnproevers vanuit de hele wereld en het delen van een gevoel van solidariteit en positieve verandering.”

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) is blij dat het evenement kan plaatsvinden in wat zij het culinaire centrum van onze regio noemt. “Als Vlaams minister van Toerisme heet ik iedereen die affiniteit heeft met voortreffelijke gastronomie van harte welkom. Uiteraard op veilige afstand van elkaar, maar meer verbonden dan ooit.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio