Aangeboden door TEMPUR®

© TEMPUR®

Vijf tips om beter samen te slapen met je partner

Het bed delen met je partner: het klinkt heerlijk, maar is het helaas niet altijd. Als je partner woelt, snurkt of de lakens opeist, wordt het soms een nachtmerrie. Met deze vijf tips kun je beter samen slapen.

De slaapkamer kan voor koppels een slagveld worden als ze elkaar uit de slaap houden. Wie slecht slaapt, is ’s ochtends moe en prikkelbaar, en dat is op termijn een recept voor relatieproblemen. Gelukkig bestaan er oplossingen voor de meest voorkomende problemen.

 © TEMPUR®

Pak snurken aan

Als je te maken hebt met een snurkende partner, kun je natuurlijk oordopjes indoen om minder of geen last van het gesnurk te hebben. Maar het is beter om de oorzaak van het snurken aan te pakken. Soms volstaat het dat de partner een andere slaaphouding aanneemt. Snurken treedt namelijk vooral op bij rugslapers. Als de snurkende partner op zijn of haar zij slaapt, verdwijnt het snurken vaak vanzelf. Snurken kan ook te maken hebben met overgewicht, alcoholgebruik of roken. Vermageren of het gebruik van alcohol en sigaretten beperken, kan ook het snurken doen verminderen of stoppen.

TEMPUR® - Absorptie van bewegingen. © Mediahuis Connect

Geen last van beweging

Word je wakker van een partner die 's nachts ligt te woelen of regelmatig 's nachts opstaat? Dat kan aan je matras liggen. Een matras met pocketveren of klassiek schuim geeft elke beweging onmiddellijk door. Als je partner zich omdraait, plant de energie van die beweging zich voort, zoals de schokgolf van een aardbeving. De oplossing is een matras uit traagschuim zoals TEMPUR®. Dit unieke materiaal zal de energie van de beweging absorberen en heel geleidelijk loslaten. Daardoor merk jij niets van de bewegingen die je partner maakt.

Ga ook na waarom je partner zich zo vaak omdraait. Dat kan aan de matras liggen. Bij een matras die zich niet aanpast aan de vorm van je lichaam, bouwt de druk in je schouders op, waardoor je een ongemakkelijk gevoel krijgt en de bloedcirculatie in je ledematen belemmerd wordt. Je gaat dan woelen en keren in je slaap om een meer comfortabele houding te vinden. Dat helpt even, maar na een tijd bouwt de druk weer op en begint het woelen opnieuw. Het materiaal in een TEMPUR®-matras past zich geleidelijk aan je lichaam aan en voorkomt daardoor dat de druk zich opbouwt.

 © TEMPUR®

Kies een slaaphouding

Bekijk ook welke slaaphouding voor jullie de beste is. Als je partner een groot deel van het bed opeist en jij aan de rand bengelt, moet je bekijken of je niet anders moet gaan liggen. De meest voorkomende slaaphouding voor een koppel is rug aan rug. Hierdoor kunnen beide partners comfortabel op hun zij slapen, zonder het risico dat ledematen elkaar per ongeluk raken. Een andere populaire slaaphouding is lepeltje-lepeltje. Hierbij liggen beide partners op hun zij, met hun gezicht in dezelfde richting. Het is een intiemere positie, maar kan ongemakkelijk zijn als een van beide partners graag meer ruimte heeft.

Meer ruimte

Als jullie allebei graag uitgestrekt in bed willen liggen, is het een optie om uit te kijken naar een breder bed en matras. Zo kunnen beide partners in hun voorkeurshouding slapen zonder elkaar te storen. Nog een stap verder is slapen in aparte bedden. Dat is in onze cultuur niet gebruikelijk, omdat het geassocieerd wordt met relatieproblemen. Maar als het niet lukt om samen in één bed te slapen, kan het de beste oplossing voor je relatie zijn. Een koppel waarbij elke partner 's ochtends goed uitgeslapen is, is gelukkiger dan wanneer een van beide moe en prikkelbaar is.

Praat erover

Aarzel niet om je slaapproblemen open en eerlijk te bespreken. Dat is veel beter dan frustraties op te kroppen of te hopen dat het vanzelf wel beter zal gaan. Niet iedereen heeft dezelfde slaapgewoonten, en daar is niets mis mee. Het komt er alleen op aan een oplossing te vinden waar jullie allebei gelukkig mee zijn. Praat ook met je plaatselijke TEMPUR®-verdeler over je slaapproblemen. Zij helpen je om de beste oplossing te vinden.

Ontdek zelf wat de juiste matras voor jouw lichaam en gezondheid kan betekenen. Hier vind je een TEMPUR®-verdeler in jouw buurt. Je kan een TEMPUR®-matras ook online bestellen in de webwinkel.