Het station van Mechelen in aanbouw. Ook het Speelgoedmuseum krijgt een plaats in het station. 

Het station van Mechelen in aanbouw. Ook het Speelgoedmuseum krijgt een plaats in het station. ©  Dirk Vertommen

Mechels Speelgoedmuseum verhuist in zomer 2022 naar nieuw station

Mechelen -

Het Speelgoedmuseum in Mechelen verhuist van de ene stationsbuurt naar de andere. Over twee jaar opent het museum in het nieuwe station van Mechelen. Dat is vandaag officieel aangekondigd.

LEES OOK. Oprichter Jef (76) in de wolken over nieuw Speelgoedmuseum in station: “Maakt mij enorm gelukkig”

Na ruim 38 jaar in het huidige gebouw in de Nekkerspoelstraat spoort het Speelgoedmuseum een nieuwe toekomst tegemoet. Het krijgt een nieuwe locatie in het nieuwe station dat volop in aanbouw is en in 2027 moet het volledig klaar zijn. Daar neemt het museum in de zomer van 2022 twee grote ondergrondse verdiepingen van in totaal 3.500 vierkante meter in gebruik. Daarvan is 2.000 vierkante meter bestemd voor de vaste collectie en tijdelijke tentoonstellingen.

De vzw achter het Speelgoedmuseum won een marktconsultatie van de NMBS. Tot aan de verhuizing in de zomer 2022 blijft het museum open op zijn huidige locatie met een volwaardig aanbod aan tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten. “In 2022 viert het Speelgoedmuseum zijn 40ste verjaardag. Ik kan me geen mooier hoogtepunt bedenken dan de creatie van ons nieuw museum”, zegt Bart Stroobants, voorzitter van het Speelgoedmuseum.

 svh

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio