De ‘blunder’ van Vanaken in ‘De slimste mens’: Siri, de dochter van Kevin De Bruyne

Ella Leyers toonde zich ongenaakbaar in het spel, Hans Vanaken scoorde met een ongelukje dat hij te danken had aan de autocorrectiefunctie van zijn smartphone. En Jan Jaap van der Wal? Die deelde zijn favoriete dictator met Vlaanderen.

De winnaar van gisteravond:

Ella Leyers boekte haar eerste overwinning met een totaal van 510 punten.

De verliezer:

Miguel Wiels had een off-day en moest met een flinke achterstand aan het finalespel beginnen. Stephen Hawking werd hem fataal, maar het kwaad was daarvóór al geschied: Wiels kende te weinig populaire soepjes.

De nieuwkomer van vanavond:

Acteur Frank Lammers, alias drugdealer Ferry Bouman uit Undercover.

De beste quotes:

Magriet Hermans vertelt over hoe ze als kind van een bakker van de slagroom snoepte. Van Looy: “Jouw vader spoot de slagroom rechtstreeks in jouw mond?” Margriet: “Ja, het onderste uit de zak.”

Jurylid Jan Jaap van der Wal over roddels: “Ik heb gehoord dat er van Hans Vanaken online beelden zijn verschenen waarin hij voetbalkousen aan heeft”.

Margriet Hermans: “Ik kon maar niet onthouden dat de echtgenote van John Terra Simone heet. Dus heb ik mijn kat Simone genoemd. Dat kan ik nu onthouden.” Waarop Jan Jaap: “Precies de reden waarom mijn hond Elio Di Rupo heet.”

Erik Van Looy: “Jan Jaap, heb jij een favoriete dictator?” – “Ja, Marc Van Ranst.”

Het mooiste moment:

“Proficiat met de geboorte van Siri.” Dat was het berichtje dat voetballer Hans Vanaken naar zijn collega Kevin De Bruyne stuurde. Alleen: Kevins dochtertje heet Suri en daar had de autocorrector op zijn smartphone Siri van gemaakt. Naar de sprekende assistente van de iPhones uiteraard. En jawel, De Bruyne antwoordde op Vanakens berichtje: “Haha, dank u”. (jdr)

De tussenstand

1 Ella Leyers

(4 afleveringen)

2 Hans Vanaken

(2 afleveringen)

3 Miguel Wiels

(2 afleveringen)

4 Senne Misplon

(2 afleveringen)

5 Marie Verhulst

(1 aflevering)

De slimste mens ter wereld, van maandag tot donderdag, om 21.35 uur, bij VIER

MEER OVER De slimste mens