© ATV

Monaco demonstreert tegen Telenet Giants Antwerp: “We toonden geen trots”

Telenet Giants Antwerp blijft na drie speeldagen in de EuroCup zonder zege. Na nederlagen in het Russische Krasnodar en in de Lotto Arena tegen Andorra ging het gisteren onderuit in Monaco.

In deze prestigieuze Europese competitie kent de selectie van coach Christophe Beghin te weinig sterke momenten. En het verschil in kwaliteit (lees: budget) tussen de ­tegenstanders in poule C en de ­Giants is... gigantisch. Volgende week moet Telenet Giants Antwerp opnieuw uit spelen, bij het ­Litouwse Lietkabelis. Wil het voeling houden met de vierde plaats - de top vier is gekwalificeerd - dan is een eerste stunt meer dan welkom. “We speelden zonder trots”, zei coach ­Christophe Beghin. “Monaco domineerde op alle vlakken. Bij ons moet de focus dringend verbeteren. We glijden in de tweede helft steeds uit de wedstrijd.”

Duizend toeschouwers mochten in het Stade Louis II de Europese clash tussen Monaco en Telenet Giants Antwerp bijwonen. In de schaduw van het voetbalstadion en de lokale jetset werkten de Giants aanvallend een sterk kwart af. Vooral dankzij Kenneth Speedy Smith en Ibrahima Fall Faye bleven de Sinjoren in de partij (9-9) en namen ze na een ­fameuze tussenspurt de leiding over: 18-21. Maar verdedigend zat het niet snor. Monaco benutte maar liefst zes op acht driepunters in dat eerste kwart en nam via de met drie bommen uitpakkende Khadeen ­Carrington (ex-Limburg United) ­opnieuw over: 30-27

Een bom van Dave Dudzinski hield de Giants (34-30) eventjes in het zog van Monaco. Maar de thuisploeg schakelde een versnelling ­hoger en pakte uit met fastbreaks. Dee Bost en Marcos Knight rolden de Antwerpse verdediging op en Matthias Lessort woog door in the paint. Na een 9-0 (43-33) konden de Giants geen vuist meer maken. Ook in de rebound was Monaco heer en meester, zodat de Metropoolploeg met een 51-41-achterstand de kleedkamer introk.

In de tweede helft was er nog heel even wat punch van de Giants (53-46), maar defensief was het te ­slordig en ook aanvallend werd het krampachtig. Monaco ging heerlijk op zijn elan door, bleef secuur ­afwerken en diepte de kloof uit naar 68-51. De twintiger (73-51) stond bij het begin van het vierde kwart al op het scorebord, de partij lag toen al in een beslissende plooi.

Ook in het slotkwart geen Antwerpse reactie meer. Monaco demonstreerde en nam gezwind verder afstand. Beghin trachtte met time-outs en vervangingen zijn team wakker te schudden. De ­foutenlast van kapitein Dave ­Dudzinksi deed pijn, Jalen Jenkins acteerde krampachtig en ook de ­andere Giants werden onder de voet gelopen. Dudzinksi verdween met vijf fouten en de Giants, die slechts 23 punten scoorden in de tweede helft, konden een afstraffing niet vermijden.

AS Monaco - Telenet Giants Antwerp: 96-64

AS Monaco: Carrington 11, Bost 14, Choupas 1, Demahis 0, Knight 20, Saunders 5, Ndoye 3, Ratton 0, Yeguete 4, Willis 14, O’Brien 13, Lessort 11

Telenet Giants Antwerp: Branch 10, Jenkins 2, Van den Eynde 2, T. De Ridder 0, Bleijenbergh 2, N. De Ridder 0, Rogiers 3, Kesteloot 4, Dudzinski 4, Faye 21, Donkor 0, Smith 15

Kwarts: 30-27, 21-14, 22-10, 23-13

(Patrick Ceulemans in Monaco)

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal