© Tv Oost

Superverspreider onder negen coronabesmettingen bij Waasland-Beveren, vrijdag beslissing over match tegen Oostende

Slecht nieuws voor Waasland-Beveren: bij de coronatesten van dinsdag testten liefst zeven spelers van de A-kern positief. Donderdag bleek dat ook de testen van de laatste twee spelers positief waren waardoor het totaal aantal besmette voetballers op negen komt, waaronder ook één superverspreider.

De spelers van Waasland-Beveren worden vrijdag aan een nieuwe coronatest onderwerpen. Daarna zal de club beslissen of er om uitstel van de competitiematch tegen KV Oostende wordt gevraagd. Dat bevestigt clubwoordvoerder Martijn De Jonge aan Belga. “Het uitstel hangt af van de resultaten van morgen”, verduidelijkt De Jonge.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Woensdag liet Waasland-Beveren weten dat zeven spelers positief op corona hebben getest en in quarantaine worden geplaatst. Inmiddels testten nog twee extra spelers positief, wat hun totaal op negen brengt. Op de clubwebsite luidt het dat “intussen duidelijk is geworden dat één van de negen positieve spelers een superverspreider is”.

Na de oefenwedstrijd tussen de Beverse beloften en SV Hoek dreigt nu ook de competitiewedstrijd tegen KV Oostende in het gedrang te komen. Vanaf zeven besmettingen in de A-kern kan een ploeg aanvraag tot uitstel indienen bij de voetbalbond. Het zou de eerste wedstrijd in 1A zijn die wordt uitgesteld door de coronacrisis. Eerder moesten wel al enkele matchen in 1B worden verplaatst nadat het coronavirus was uitgebroken bij Westerlo.

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws