©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Driedaagse Brugge-De Panne wordt laatste wegwedstrijd voor Mathieu van der Poel dit seizoen

Mathieu van der Poel rijdt volgende week woensdag (21 oktober) met de Driedaagse Brugge-De Panne zijn laatste wedstrijd van het (weg)seizoen. De Nederlander hoopt er 2020 met een overwinning af te sluiten.

“Door het wegvallen van Parijs-Roubaix probeer ik alles mee te pakken wat ik nog kan, zo ook de AG Driedaagse Brugge-De Panne, tenslotte toch een WorldTour-wedstrijd”, zegt Van der Poel woensdag in een bericht van de organisatie. “De AG Driedaagse Brugge-De Panne zal met het wegvallen van Parijs-Roubaix meteen mijn laatste wedstrijd zijn van dit atypische wielerseizoen. Ik hoop stiekem op een echte waaierkoers met veel actie. Als dat niet het geval is, zal ik mij ten dienste stellen van Tim Merlier, met hem kunnen we ook op de sprint gokken. We hebben dus meerdere troeven om uit te spelen, waardoor het dus een koers is die past bij ons als team”, aldus de kopman van Alpecin-Fenix.

Naast Merlier komen nog snelle mannen aan de start, zoals Caleb Ewan, Jasper Stuyven, John Degenkolb, Matteo Trentin, Sonny Colbrelli en Mads Pedersen, de winnaar van Gent-Wevelgem. Ook oud-gedienden als Mark Cavendish en Andre Greipel tekenen present, net als onder meer Yves Lampaert, Florian Sénéchal, Alberto Bettiol, Stefan Küng, Luke Rowe en Oliver Naesen.

Een dag voor de mannen werken de vrouwen hun Driedaagse Brugge-De Panne af. Met Jolien D’Hoore en Lotte Kopecky horen twee Belgen tot de favorieten. Op het BK trok Kopecky aan het langste eind, in Gent-Wevelgem D’Hoore.

 

Meer sportnieuws