Themabeeld. © Politie Antwerpen

Politieman in pyjama volgt bloembakkendief tot in Wilrijk

Wilrijk -

Een politieman van Politiezone Antwerpen heeft er een bewogen nacht op zitten. Vanuit zijn bed hoorde de man dat iemand zijn brievenbus omver had gereden. Toen hij poolshoogte ging nemen, zag hij hoe de bestuurder in kwestie bloembakken stal van aan zijn woning en ermee vertrok.

De politieman twijfelde geen seconde, trok snel een broek en pantoffels aan en ging achter de dief aan. Hij bleef de bestelwagen voorzichtig volgen en alarmeerde de noodcentrale, om geen risico’s te nemen. De rit ging van in de Kempen tot aan het Valaar in Wilrijk. Daar zette de federale wegpolitie de vermoedelijke dief aan de kant.

In de bestelwagen vond de politie effectief de bloembakken van de man terug. Er werd dan ook een proces-verbaal opgesteld voor de diefstal. De bestuurder van de bestelwagen vergoedde wel de kosten van de brievenbus.

Daarmee zat de tumultueuze nacht van de inspecteur er nog niet op. Hij dreigde niet meer thuis te geraken met een zo goed als lege benzinetank. “In ontbloot bovenlijf, maar toch met een mondmasker aan, kon hij net genoeg cash geld verzamelen om wat verderop aan brandstof te geraken voor de terugrit”, aldus Bruyns. Eind goed, al goed.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio