©  smb

Westerlo en Waasland-Beveren falen niet in beker, Deinze wel

Terwijl de eersteklassers van een kleine break genieten, moesten Waasland-Bevern en OH Leuven al aan de bak in de vijfde ronde van de Croky Cup. Reden was dat 1A dit seizoen van zestien naar achttien clubs werd uitgebreid.

OH Leuven haalde het zonder overschot met 0-2 bij eerstenationaler Knokke dankzij Xavier Mercier, goed voor een goal en een assist op Frédéric Duplus. Waasland-Beveren werd evenmin verrast. Goals van Heymans en nieuwe aanwinst Frey (2x) leverden een 3-0-zege op tegen Sparta Petegem.

Ook de 1B-clubs ondervonden nauwelijks hinder. Westerlo won zijn eerste wedstrijd na meer dan een maand gedwongen rust wegens corona met 5-1 van Hades (tweede nationale) dankzij goals van Van Eenoo, Gboho en debutant Cicek (3x). Lommel had nog de meeste moeite. Het haalde een 1-2 achterstand op tegen Zelzate (tweede nationale) en won uiteindelijk met 3-2. Doelpuntenmakers waren Moreno, Hendrickx en Brebels. Van de profclubs ging alleen Deinze de boot in. Het werd na verlengingen met 3-1 geklopt door Thes Sport, leider in eerste nationale. In de vorige ronde werd Lierse Kempenzonen al gewipt door Olympic Charleroi.

MEER OVER Waasland-Beveren

Meer voetbalnieuws