Lamine N.. 

Lamine N.. ©  RR

Verkrachter krijgt 30 maanden cel voor aanval op vermeende verkrachter

Antwerpen -

De rechtbank heeft Lamine N.(22) veroordeeld tot 30 maanden cel. Hij takelde een vermeende verkrachter toe met een ijzeren staaf en stuurde het slachtoffer in zijn ondergoed de straat op.

Sam Reyntjens

De 22-jarige N. en enkele vrienden hadden het slachtoffer in maart 2019 door twee meisjes naar een appartement in de Lange Zavelstraat in Antwerpen-Noord laten lokken. Ze wilden hem een lesje leren omdat hij een meisje verkracht zou hebben. Toen de Ghanese man het appartement binnenkwam bleken er vijf Afrikaanse mannen hem op te wachten. Met een ijzeren staaf mepte N. op het slachtoffer, die werd ook verplicht zijn kleren uit te doen. Het slachtoffer kon uiteindelijk ontsnappen en liep de straat op. Op camerabeelden en een snapchatfilmpje was te zien hoe de man in zijn ondergoed op straat vluchtte, achternagezeten door N. die met een ijzeren staaf op zijn rug sloeg. Het filmpje op Snapchat was vergezeld van de boodschap ‘wat wij doen met verkrachters’. Opvallend, aangezien beul met dienst, Lamine N., zelf in oktober 2019 nog veroordeeld werd tot vijf jaar cel voor de verkrachting van twee Nederlandse jongedames in een hotel.

“Gebrek aan respect”

“Op het moment van de huidige feiten droeg hij een enkelband”, zei de aanklager. N. kwam niet opdagen op het huidige proces en verblijft volgens onze informatie in Afrika, via een kennis liet hij aan onze redactie weten dat ‘ze hem mogen geven wat ze willen’. De rechtbank veroordeelde N. nu tot dertig maanden cel en een boete van 1.600 euro, een zwaardere straf dan wat het openbaar ministerie gevorderd had. “De handelingen van beklaagden wijzen op een sterk verminderd normbesef, een agressieve ingesteldheid en een totaal gebrek aan respect voor de fysieke en psychische integriteit van hun slachtoffer”, motiveerde de rechtbank.

Medebeklaagde Serigne G. kreeg twintig maanden cel en een boete van 800 euro, een van de meisjes die het slachtoffer lokte komt weg met een opschorting, ze wordt schuldig bevonden maar krijgt geen straf. Aan het slachtoffer moet het drietal 3.677,84 euro schadevergoeding betalen.

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio