© Photo News, Jeroen Hanselaer

Negen jaar geleden stuntte Rupel Boom op Anderlecht in beker: “Hopelijk loten we opnieuw een grote naam als we doorstoten”

Beerschot heeft ‘Joske’ Van Hout, Rupel Boom heeft Guy Apers. De 46-jarige Bomenaar - erg geliefd bij de supporters - is bezig aan zijn zeventiende seizoen (!) als materiaalman van de Steenbakkers. Hij was er dus al bij toen Rupel Boom op 26 oktober 2011 ging stunten op het veld van Anderlecht. “Een mijlpaal in de clubgeschiedenis”, zegt hij.

LEES OOK: City Pirates en Rupel Boom strijden voor plek in zestiende finales, iconen blikken vooruit: “Onze broers hadden veel meer talent dan wij”

“Eind deze maand zal het negen jaar geleden zijn, maar ik herinner me die dag alsof het gisteren was. Na het laatste fluitsignaal waren we uitzinnig van vreugde (zie video onderaan). Dan moet je weten dat ik eigenlijk voor Anderlecht supporter, maar die dag klopte mijn hart alleen voor Rupel Boom. Tot drie uur ’s nachts hebben we samen met de supporters gefeest in de kantine. Gelukkig had ik toen twee dagen vakantie genomen. Als we nu doorstoten, hoop ik opnieuw op een grote naam. En dan is het afwachten of er supporters van de bezoekers welkom zijn. Stel je voor dat je tegen Antwerp, Beerschot of KV Mechelen mag spelen, maar door corona geen volk mag ontvangen... Dat zou enorm zuur zijn, ook financieel.”

Guy Apers. 

Guy Apers. ©  bmv

Herbeleef hieronder de bekerstunt van Rupel Boom op Anderlecht (ATV, matchbeelden vanaf 3:20):

(pni)

MEER OVER K Rupel Boom FC