© ATV

Verdachte opgepakt voor home invasion bij havenarbeider, mogelijk ook link met aanslagen drugsmilieu

De federale gerechtelijke politie heeft een verdachte opgepakt die betrokken zou zijn bij geweld in het drugsmilieu in augustus. De 28-jarige Wuustwezelnaar werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Er is mogelijk een doorbraak in het onderzoek naar een reeks gevallen van drugsgerelateerd geweld in augustus. De federale gerechtelijke politie kon woensdag in Wuustwezel een Nederlander oppakken die in beeld kwam bij het onderzoek naar een home invasion. “In zijn huis in Merksem werd op 8 augustus een havenarbeider overvallen en bedreigd met een vuurwapen”, zegt het parket. Die home invasion wordt ook bestempeld als een geval van drugsgerelateerd geweld. Volgens onze informatie werd de dokwerker bedreigd omdat hij niet wilde meewerken met het drugsmilieu.

“Mogelijk is er ook een verband met de aanslag op The Pasta House aan de Turnhoutsebaan in Deurne in de nacht van 28 augustus.” Die nacht werd het restaurant, dat weliswaar nooit de deuren opende, verschillende keren beschoten door onbekenden.

De vitrine van The Pasta House werd doorzeefd met kogels. ©  Jan Van der Perre

De 28-jarige verdachte werd ondertussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, hij werd aangehouden en opgesloten in de gevangenis. “De man wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, inbreuken op de wapenwetgeving, woonstschennis bij nacht met braak en mondelinge bedreigingen”, zegt het parket.

Er zal verder onderzocht worden of de man ook gelinkt kan worden aan andere geweldincidenten in het drugsmilieu.

In augustus barstte het drugsgeweld in Antwerpen in alle hevigheid los. In enkele dagen werden verschillende woningen beschoten, ontploften granaten en werden intacte granaten voor woningen gelegd. De aanslagen waren het gevolg van een conflict in het milieu rond een verdwenen partij cocaïne.

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

sare

LEES OOK: OVERZICHT. Alle drugsgerelateerde incidenten in en rond Antwerpen

MEER OVER Drugsoorlog Antwerpen

Nu in het nieuws