Parels van juwelen: deze trends draag in de herfst

Het valt niet langer te ontkennen: de herfst is in het land en zomerkleding maakt plaats voor winterkleding. Ook in het juwelenkistje want daar vallen enkele trends te spotten. Een overzicht.

De schakelketting

Aan de handtas, verwerkt in een elegant topje maar vooral aan je hals: de ketting met schakels is ook dit seizoen niet weg te denken uit het juwelenkistje. Wie het elegant wil houden, kiest voor kleine schakels maar voor wie het allemaal wat meer mag zijn en eens wil uitpakken, kiest voor een meer opvallende variant.

1. Kleurrijke halsketting - 85 euro bij Essentiel 2. Ketting - 9,95 euro bij Bijou Brigitte 3. Ketting ‘Ti Sento’ - 499 euro bij de Bijenkorf 4. Kettingen met meerdere lagen - 25 euro bij Twice as Nice 5. Ketting meerdere lagen - 795 euro bij Wouters & Hendrix

De eigenzinnige parel

Parels gaan al decennialang mee maar dan hebben we het vooral over de witte, klassieke variant die wel eens durft op te duiken in het juwelenkistje van oma. Maar een parel hoeft niet rond te zijn. Of wit. Of eruit te zien als een parel.

1. Parelketting met hartjes ‘Timeless Pearly’ - 295 euro bij Net-a-Porter 2. Armband ‘Simone Rocha’ - 239 euro bij My Theresa 3. Pareloorbellen - 99 euro bij Swarovski 4. Ring - 39 euro bij Laurence Delvallez 5. Oorbellen - 11,49 euro bij Asos.

Bedels

Maar dan toch net dat tikkeltje anders. Overdadige armbanden met een uiteenlopende verzameling van steentjes, bedels, kettinkjes en parels zijn meer dan ooit aanwezig in het straatbeeld. Als alternatief kan je ook verschillende armbanden, bijvoorbeeld dat van je beste vriendin of een erfstuk uit de familie, combineren met andere armbanden: het is niet omdat het op het eerste gezicht niet samen past, dat het ook zo is.

1. Armband - 12,95 euro bij Zara 2. Armband ‘Heideman’ - 79 euro bij Zalando 3. Oorring - 205 euro bij Wouters & Hendrix 4. Oorbellen - 19 euro bij Mango 5. Armband ‘Gas Bijoux’ - 156 euro bij de Bijenkorf

Minimalistisch

Allemaal een beetje te veel van het goede? Dan kan je het over een andere boeg gooien: kies voor juwelen die je amper ziet. En we benadrukken: amper want anders zou het toch maar weggegooid geld zijn. Kies voor een hanger zonder kleur met een geometrische vorm of een paar ultrafijne oorbellen om je halslijn in de verf te zetten.

1. ring - 39 euro bij & Other Stories 2. Ring - 75 euro bij Ti Sento 3. Ketting - 17,95 euro bij Bijou Brigitte 4. Oorbellen - 49,95 euro bij Isabel Bernard 5. Oorbellen ‘Pilgrim’ - 14,95 euro bij Zalando.

 (lla)

NIET TE MISSEN