Themabeeld. 

Themabeeld. ©  DVH

Uitbraak in Kapelse turnclub: 5 besmettingen, 90 kinderen hadden ‘risicocontact’

Kapellen -

Meer dan een derde van de leden van turnclub Artgym uit Kapellen heeft tijdens trainingen een risicocontact gehad. Vijf mensen die deze week training gaven, hebben namelijk positief getest op het coronavirus. Uit voorzorg adviseert de club negentig kinderen om in quarantaine te gaan.

De turnclub telt om en bij de 280 leden tussen de 4 en 18 jaar. Vijf mensen uit hetzelfde gezin dat bij de club is betrokken zijn nu besmet. Drie ervan gaven deze week nog training, zij het met mondmasker. Uit voorzorg raadt de club de ouders van de betrokken kinderen (boven de zes jaar) aan om hun zoon of dochter in quarantaine te laten gaan. De risicocontacten deden zich voor tijdens de sessies acrogym en tumbling.   

De gymfederatie schrijft voor dat kinderen die in nauw contact zijn geweest met iemand die is besmet zeven dagen in quarantaine moeten, met een coronatest op dag vijf. De club kan niemand verplichten om dat te doen, want dat blijft de verantwoordelijkheid van de ouders.

Kapels sportschepen Koen Helsen (Open Vld) werd op de hoogte gebracht van wat is gebeurd. “Op dit moment is het niet nodig dat er actie wordt ondernomen door de gemeente. De club en de gymfederatie namen hun verantwoordelijkheid en alles lijkt nu onder controle.”

Zeker tot volgende week woensdag 14 oktober worden alle lessen van de turnclub afgelast. Op die manier hoopt Artgym de verspreiding van het virus te helpen indijken.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio