© WELKOM WOLF

Wolf doodgereden in Limburg: “Waarschijnlijk één van de welpen van Noëlla en August”

Eén van de welpjes van Wolven Noëlla en August is vannacht doodgereden in de Limburgse gemeente Hechtel-Eksel, meldt genootschap Welkom Wolf.

“Waar Welkom Wolf, maar ook de Vlaamse overheid, voor vreesde, is vannacht werkelijkheid geworden: vanochtend vroeg kreeg Welkom Wolf een oproep over een dode wolf op de N74 ter hoogte van Hechtel-Eksel”, klinkt het in een persbericht van Welkom Wolf.

“Het is nog niet duidelijk om welk dier het exact gaat, maar intussen is er weinig twijfel over het feit dat het om een echte wolf gaat, en niet om een goede lookalike zoals een wolfhond. De kans is heel groot dat het één van de welpen van Noëlla en August betreft.”

“Medewerkers van het Natuurhulpcentrum Oudsbergen hebben het dier meegenomen. Ondertussen zijn ook de diensten van de Vlaamse overheid op de hoogte gebracht: het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO).”

Wolf August. ©  RR

Snelle ingrepen

“Vanzelfsprekend doet dit tragische voorval de vraag rijzen of er niet versneld werk kan worden gemaakt van ontsnipperingsmaatregelen die sneller te implementeren zijn dan grote infrastructuurwerken. De realisatie van grote ecoducten is een tijdrovend proces, en zo veel tijd hebben we duidelijk niet.”

Welkom Wolf dringt aan op snelle, kleinere infrastructuurwerken. “Zoals een onderboring voor een kleinere faunapassage onder de N715, in afwachting van echt grote werken. De meest gebruikte oversteekplaatsen van de wolven zijn inmiddels goed gekend. Welkom Wolf roept dan ook op om minstens op die plaatsen niet te wachten op complexe werken, maar werk te maken van maatregelen die snel kunnen uitgerold worden.”

Wolf Noëlla. ©  RR

MEER OVER Wolf

Nu in het nieuws