De Kallosluis op de linkeroever was eerder deze week even gestremd wegens een besmetting van een sluismedewerker. 

De Kallosluis op de linkeroever was eerder deze week even gestremd wegens een besmetting van een sluismedewerker. ©  Stefaan Van Hul

Twintig sluismedewerkers Havenbedrijf in quarantaine: “Maar alle sluizen blijven operationeel”

De scheepvaart in de Antwerpse haven heeft de afgelopen dagen lichte vertragingen aan de sluis gehad. Dat kwam door een positief coronageval. Het Havenbedrijf heeft doordachte maatregelen genomen.

Port of Antwerp heeft in totaal 350 personeelsleden die de verschillende grote sluizencomplexen op de linker- en rechteroever draaiende houden. “Begin deze week testte een medewerker positief, waarop beslist is dat een twintigtal anderen in quarantaine moeten gaan, conform de nationale voorwaarden”, zegt Lennart Verstappen.

De afgelopen dagen waren er, zo bericht Flows, een aantal personeelsleden tekort, wat voor tijdelijke stremmingen van onder meer de Kallo- en Zandvlietsluis zorgde. De scheepvaart kan dan nog altijd via andere sluizen binnen, maar er zijn dan (lichte) vertragingen mogelijk.

“Grote vertragingen zijn er niet geweest. Er is intussen ook gesleuteld aan de werkplanning, waardoor alle sluizen nu operationeel zijn”, zegt Verstappen nog. Hij heeft geen weet van nog andere quarantaines van personeelsleden bij Port of Antwerp.(cm)

MEER OVER Coronavirus