©  Sven Nys

Sven Nys bekroont eendaagse comeback met negentiende plaats: “In de afdalingen verloor ik te veel tijd”

Sven Nys is woensdag in het Oostenrijkse Leogang negentiende geworden op het WK e-mountainbike. De 44-jarige ex-wereldkampioen veldrijden had aan de finish een kleine tien minuten achterstand op de Britse winnaar Thomas Pidcock.

Maarten Delvaux

Voormalig veldritgrootheid Sven Nys maakte in Leogang een “eendaagse comeback” waarvoor hij speciaal zijn wielerlicentie opnieuw had aangevraagd bij de Belgische bond. Met de elektrische mountainbike deed hij het op het uitdagende en modderige parcours beter dan hij zelf had verwacht met een negentiende plaats. “Ik voelde dat mijn vorm oké was, maar in de afdalingen verloor ik te veel tijd, zeker in de laatste. Het profiel van mijn band was niet agressief genoeg om veel risico te nemen. Ik moest een sectie steeds lopen en dan zie je dat je tien à twintig seconden verliest in een afdaling. Maar het parcours was echt leuk en de fiets voelt zo geweldig aan”, reageerde Nys bij Wielerflits. “De vorm kan misschien wat minder zijn, maar als je techniek goed is en de batterij blijft vol, dan kun je ver komen in deze wedstrijd. Ik denk dat dit iets voor de toekomst is.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De wereldtitel ging naar de topfavoriet Tom Pidcock. De 21-jarige Brit is een alleskunner: hij werd begin februari van dit jaar nog tweede op het WK veldrijden achter Mathieu van der Poel en won eerder deze maand met veel overmacht de Ronde van Italië voor beloften.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws