©  BELGA

Kabinetsmedewerker van Zuhal Demir (N-VA) overleden aan corona: “Het is onwezenlijk”

Bron: belga, eigen berichtgeving

Een kabinetsmedewerker van Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) is overleden nadat hij positief had getest op corona. Heel het kabinet is in quarantaine gegaan en alle medewerkers worden getest. De minister zelf heeft intussen negatief getest, maar haar kabinetschef en chauffeur hebben wel positief getest. Dat staat te lezen in een Facebookpost van Demir.

“Het coronavirus ontziet niemand”, zo schrijft Demir op Facebook. “Dat hebben alle medewerkers van ons kabinet en ikzelf gisteren aan de lijve ondervonden. Diep bedroefd hebben we plots afscheid moeten nemen van Walter, onze gewaardeerde kabinetsmedewerker. Hij testte positief op corona. Walter zei ons altijd dat hij binnen vier jaar met pensioen kon gaan. Het is onwezenlijk. We gaan Walter echt missen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kabinetsmedewerker Walter werd vorige week ziek, testte afgelopen weekend positief op het coronavirus en overleed woensdag. “Gezien het risico dat via Walter ook ander collega’s getroffen konden zijn door het coronavirus, is momenteel het volledige kabinet in quarantaine en wordt elke medewerker getest”, zegt Demir. “Enkele resultaten bleken al negatief. Maar mijn kabinetschef en chauffeur bleken positief. Andere collega’s worden nog getest of wachten op resultaat.”

“Mijn vriend en ik testten negatief. We blijven, zoals de maatregelen het voorschrijven, nog een tijdje in afzondering. De ministerraad van morgen zal ik digitaal bijwonen en ik werk digitaal verder. Het blijft onwezenlijk. Wanneer zoiets tragisch gebeurt, sta je als ploeg aan de grond genageld. We nemen de tijd om het verlies van Walter te verwerken.”(mtm, agy)

MEER OVER N-VA