Motorrijder federale politie aangereden door auto in Kennedytunnel: verkeershinder is groot

Door een ongeval met een vrachtwagen en een motorrijder van de federale politie in de Kennedytunnel is er veel verkeershinder in de richting van Gent. Twee van de drie rijstroken waren lange tijd versperd. Er staat een lange file.

Even na 11 uur werd een motorrijder aangereden door een vrachtwagen in de Kennedytunnel. Door de aanrijding was aanvankelijk de hele tunnel in de richting van Gent versperd. De motorrijder was iemand van de federale wegpolitie. Hij werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou wel bij bewustzijn zijn. De Antwerpse lokale politie deed de vaststellingen omdat de federale politie betrokken partij was.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en konden de rechterrijstrook vrijmaken voor het verkeer. De twee andere rijstroken bleven nog een hele tijd afgesloten voor de afhandeling van het ongeval. Iets voor 13 uur was het ongeval afgehandeld.

De Liefkenshoektunnel werd tot 13.15 uur tolvrij gemaakt in de richting van Gent. Het verkeer op lange afstand werd aangeraden om de Antwerpse Ring te vermijden en via Brussel te rijden. Ook in de staart van de file op de Ring, ter hoogte van Borgerhout, gebeurde overigens een ongeval. De betrokken voertuigen konden gelukkig snel aan de kant gezet worden.

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

 ©  BFM

jtp, blg

Verkeer Antwerpen: actuele verkeersinformatie

Meer nieuws