Brasschaat © atv

Windhoos zorgt voor schade in Brasschaat en Kapellen: oude beuk naast kasteel moet eraan geloven

Brasschaat, Kapellen -

De kortstondige maar hevige windhoos van maandagavond heeft een oude beuk in het gemeentepark neergehaald. De beuk stond midden op de grote kasteelweide.

De windhoos kwam maandagavond plots opzetten tussen 18 en 19u. Vooral de gemeenten Brasschaat en Kapellen hadden eronder te lijden. In het gemeentepark kwam een oude beuk neer. De boom bevond zich midden op de kasteelweide. Ook rond de kasteelweide zijn enkele kleinere bomen neergekomen. De toegangswegen tot de kasteelweide werden afgesloten.   

Aan de Elshoutbaan tussen Brasschaat en Schoten kwam een boom op de rijweg terecht. De brandweer was snel ter plaatse om alles op te ruimen, maar de Elshoutbaan is wel lange tijd in één richting afgesloten geweest.

De windhoos ontwikkelde zich voor boven de Heidestraat in Kapellen. Hij zorgde voor schade aan verschillende daken en tuinmeubelen vlogen in het rond.

In de Brasschaatse wijk Maria-ter-Heide liepen enkele straten en kruispunten onder water. Gelukkig vielen er nergens gewonden. Overal in het park worden er nu afgebroken takken opgeruimd.

Kapellen © ATV

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio