Duvel Barrel Aged. © RR

Duvel brengt degustatiebier uit gerijpt op vat Caraïbische rum

Antwerpen, Puurs-St.-Amands -

Duvel brengt weer een op vaten gerijpte Duvel op de markt, de zogenaamde Duvel Barrel Aged. Dit keer niet gerijpt op een bourbonvat, maar in een vat waarin rum zat.

Duvel Barrel Aged is een degustatiebier dat voor het eerst in 2017 werd gebrouwen. Brouwmeester Hedwig Neven liet het toen negen maanden rijpen op houten whiskyvaten van gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleerderijen zoals Jack Daniels, Four Roses, Heaven Hill, Woodford Reserve en George Dickel.

Dit jaar wilden de Duvelbrouwers wel eens wat anders. Dus lieten ze zich bekoren door vaten van de West Indies Rum Distillery op Barbados. De Duvel Barrel Aged werd dit jaar dan ook gemaakt met de eigenaar van de Rum Distillery, Alexandre Gabriel. Diens distilleerderij is gevestigd op een Caraïbisch strand op Barbados. De vaten gaven typische rumtoetsen van vanille, gedroogd fruit en eikenhout aan de Duvel Barrel Aged.

Nu is het afwachten of deze nieuwe Barrel Aged ook in de prijzen zal vallen. Dat gebeurde vorig jaar toen Duvel er goud mee won op de Brussels Beer Challenge. In 2017 won dit degustatiebier al eens goud op de World Beer Awards in Londen.

Het bier is voor 24,95 euro (75 centiliter in geschenkverpakking) te koop bij drankenhandelaars en supermarkten. jvb

Tips om te Doen!