Tom Barman. ©  Sebastian Steveniers

Tom Barman toont foto’s in eerste expo en boek op Antwerpse Zuid

Antwerpen -

Op een nieuw dEUS-album en een opvolger voor zijn film Anyway the Wind Blows is het nog even wachten. In afwachting daarvan pakt Tom Barman uit met het fotoboek Hurry up and wait. Vanaf 24 oktober ook goed voor een gelijknamige tentoonstelling op het Zuid in ‘zijn’ Antwerpen.

Wat doet een muzikant voor zijn optreden in één of andere stad voor hij de concertzaal in mag? Tom Barman is dan tegelijk wandelaar en fotograaf. Hij vindt het een zalige manier om de tijd te doden en zo een stad te ontdekken. Een bloemlezing van die foto’s kwam terecht in Hurry up and wait. Maar verwacht hier geen selfie voor de scheve toren van Pisa. Denk eerder aan een beeld van een matras op een strand of een foto van wat plooien in een laken.

Het is zijn blik op dagelijkse esthetiek. De foto’s overspannen de afgelopen tijdspanne van tien jaar en zijn genomen in Las Vegas, Nairobi of Buenos Aires.

Enkele werken waren vorig jaar al te zien in het restaurant Hof Van Cleve in Kruishoutem. Van 24 oktober tot 30 november loopt de tentoonstelling in Gallery Schaliënstraat 2 op hetzelfde adres nabij de Ledeganckkaai op het Antwerpse Zuid. Hier was vroeger de bekende X-One Gallery gevestigd die vooral in de jaren zeventig faam verwierf. Het is de eerste expo in het nieuwe leven van dit gebouw. (dopi)

Tips om te Doen!