Chauffeurs De Lijn dagelijks betrokken bij 17 verkeersongevallen

Elke dag zijn 17 bussen van vervoersmaatschappij De Lijn betrokken bij een ongeval. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open VLD) vrijgaf. Vorig jaar waren er daardoor meer dan 6.500 verkeersongevallen, waarvan vier met dodelijke afloop. Het is het hoogste aantal sinds 2017.

De vakbonden bij De Lijn roepen de vervoersmaatschappij daarom op veel meer te investeren in een degelijke begeleiding van de chauffeurs. “De rijschool van De Lijn staat ook in voor het extra begeleiden van chauffeurs die geregeld met een ongeval of aanrijding worden geconfronteerd. Maar door besparingen en het feit dat de rijschool recent heel veel nieuwe chauffeurs moest klaarstomen, komt er van die extra coaching in de praktijk maar weinig terecht”, aldus Jo Van der Herten (ACV).

Hij wijst ook op het almaar drukker wordende verkeer en de soms erg krappe rijtijden waarmee de bus- en tramchauffeurs worden geconfronteerd. “Ze voelen zich daardoor soms opgejaagd wild, niet meteen een stimulans voor een veilige rijstijl.” (wer)

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio