Archeologen leggen een Romeinse waterput bloot. © Chris Van Rompaey

Expo toont eeuwenoude vondsten

Duffel -

Een archeologenteam voerde begin juli opgravingen uit op de site van de nieuwe gymhal in de Rooienberg in Duffel. Een videofilm hierover is komend weekend te bekijken.

“De archeologen brachten heel wat bijzondere vondsten aan de oppervlakte. De uniekste was een waterput uit gevlochten hout. Verder onderzoek moet dit nog uitwijzen, maar hij is wellicht 1.800 à 2.000 jaar geleden gebouwd. Nabij de put zijn ook potscherven en een groot aantal dakpanfragmenten aangetroffen die terug te voeren zijn naar de Romeinse tijdsspanne”, duidt schepen van Cultuur Lili Stevens (CD&V).

De gemeente liet de opgravingen filmen en toont het resultaat in Kasteel Gevers in de Rooienberg 21b op zaterdag 10 en zondag 11 oktober in het kader van de Archeologiedagen. “De archeologen geven toelichting bij wat ze hebben aangetroffen en we tonen ook de vondsten”, zegt schepen van Openbare Werken Jos Hellemans (CD&V).

Reserveren verplicht

De vertoning en de expo worden coronaveilig georganiseerd. Het publiek kan inschrijven op een van de achttien tijdslots, met maximaal tien personen per eenheid. Toegang is gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan online en telefonisch tot en met woensdag 7 oktober. (cvr)

www.duffel.be/archeologischevondst, 015.30.72.50


MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio