Van Cleemput (KV Mechelen) tekent voor drie jaar bij Charleroi

Verrassende uitgaande transfer bij KV Mechelen. Jules Van Cleemput (23) trekt naar Charleroi. De rechtsback tekende een contract voor drie seizoenen (met optie) bij de competitieleider. Malinwa ontvangt een miljoen euro plus bonussen en doorverkooppercentage.

Van Cleemput moet bij Charleroi de opvolger worden van Maxime Busi, die op weg is naar het Italiaanse Parma. De Zebra’s volgden Van Cleemput al een tijdje, al van tijdens het seizoen 2018-2019 toen de Mechelse rechtsback zich ontpopte tot een van de sterkhouders bij KV in het seizoen van de promotie. Sinds de doorbraak van Issa Kaboré begin dit jaar verzeilde het Mechelse jeugdproduct echter op de bank. Afgelopen vrijdag liet hij zich nog opmerken met een sterke invalbeurt en een assist voor Geoffry Hairemans in de 4-1 nederlaag op Antwerp. Voor Van Cleemput waren het zijn eerste officiële speelminuten sinds begin februari.

Met het vertrek van Van Cleemput neemt KV Mechelen afscheid van de speler die al het langst onafgebroken in de Mechelse A-kern zit. In de zomer van 2015 maakte Van Cleemput de overstap van de beloften naar de A-kern. Na een uitleenbeurt aan Heist maakte de rechtsback in 2016 zijn profdebuut voor KV. In vijf seizoenen speelde Van Cleemput 57 wedstrijden voor de club, waarvan 37 in eerste klasse.

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

thst, dige

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws