©  SPORZA

Seizoen Van Avermaet “meer dan waarschijnlijk voorbij” na val in Luik-Bastenaken-Luik: drie gebroken ribben, breuk in nekwervel en gescheurde ligamenten

Greg Van Avermaet mag zo goed als zeker een kruis maken over de rest van het seizoen. De kopman van CCC werd na een zware val in Luik-Bastenaken-Luik naar het ziekenhuis afgevoerd. Het harde verdict: een scheur in de ligamenten van het schoudergewricht, drie gebroken ribben en een breuk in een nekwervel. De kans dat Van Avermaet deze maand nog fietst is uiterst miniem.

Hugo Coorevits, Wim Vos

Van Avermaet schreeuwde het uit van de pijn toen hij op zo’n honderd kilometer van de finish tegen een verkeerspaaltje op een vluchtheuvel knalde en een flinke smak maakte. Daar al zag het ernaar uit dat het over en out was voor Van Avermaet in 2020. Toch wil de ploeg de hoop dat er de volgende weken nog iets mogelijk is, nog niet volledig opgeven. “We zullen zijn herstel de volgende dagen en weken van dichtbij opvolgen en van daaruit onze beslissing maken”, liet zijn ploeg CCC weten in een persbericht.

Meer dan een sprankje hoopt lijkt het evenwel niet. Want in datzelfde bericht, waarin de zware medische balans van de crash werd opgemaakt, klinkt het tegelijk dat ‘de blessures meer dan waarschijnlijk het eind van Gregs seizoen betekenen.’ Dat laatste restje optimisme zou vooral gebaseerd zijn op het feit dat Van Avermaet, die gisterenavond alweer het ziekenhuis mocht verlaten, de blessures niet kan verergeren als hij toch zou proberen fietsen.

Vraag is evenwel of dat realistisch is gezien de zeer pijnlijke aard van de blessures en het feit dat de eerste Vlaamse klassiekers er heel snel aankomen. Volgende week zondag staat Gent-Wevelgem al op het programma. De daaropvolgende weekends wachten de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Maar zolang Greg hoopt, willen wij de hoop ook niet opgeven”, aldus CCC-ploegleider Piva. Nog dit: zijn ploeg is er niet over te spreken dat er op de plaats van het ongeval, een plompverloren vluchtheuvel midden het parcours, geen seingever aanwezig was.

MEER OVER Greg Van Avermaet

Meer sportnieuws