©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Beerschot vernederd in Ghelamco Arena: Vanhamel moet zich vijf keer omdraaien tegen AA Gent

Beerschot heeft op het veld van AA Gent een pijnlijke nederlaag geleden. De Mannekes slikten in de Ghelamco Arena maar liefst vijf tegendoelpunten. Tijd om de organisatie terug op punt te zetten.

LEES OOK.ONS OORDEEL. Beerschot gebuisd over de hele lijn, met enkele magere uitzonderingen

Een goede organisatie, het was maandenlang een van de stokpaardjes van Hernan Losada. In 1B had Beerschot sinds eind oktober nooit meer dan één tegendoelpunt geslikt en was het goed voor zes clean sheets in achttien duels, zeker geen slecht gemiddelde. Ook in de eerste wedstrijden in 1A liep het defensief nog redelijk gesmeerd.

De laatste weken ging het echter de verkeerde kant uit. Door de goede prestaties van de Mannekes raakte het wat ondergesneeuwd, maar sinds de thuiswedstrijd tegen Standard staat de organisatie van Losada met tien tegendoelpunten toch lichtjes op de helling. Dat werd zondagmiddag in de Ghelamco Arena alleen maar bevestigd. Na amper een halfuur mocht Vanhamel zich al een derde keer omdraaien.

Akkoord, er waren verontschuldigende omstandigheden voor Losada. Met vier nieuwe spelers tussen de lijnen werd de Argentijn gedwongen om vooral defensief te schuiven met zijn pionnen, maar dan nog was het niet nodig om de doelpunten met zo’n grote strik rond weg te geven.

Bij iedere Gentse aanval was het chaos in de Kielse defensie. Bij de openingstreffer werd de Buffalo’s weinig in de weg gelegd. Depoitre werd gelanceerd op rechts, kapte terug en schotelde de vrijstaande Yaremchuk de 1-0 voor. Van den Bergh en Van den Buijs stonden erbij en keken ernaar. Drie minuten later sneed het Gentse mes opnieuw vlot door de Kielse boter. Na een collectieve aanval van de thuisploeg baande Yaremchuk zich een weg door het strafschopgebied om zijn tweede van de middag beheerst voorbij Vanhamel te schuiven.

Net voor het halfuur was het kalf helemaal verdronken. Losada moest aan de zijlijn toekijken hoe zijn verdedigers een derde keer kinderlijk uit verband werden gespeeld. Vanhamel en de paal lagen eerst nog in de weg, bij de derde poging van Depoitre was er geen houden meer aan. Ook offensief stelde Beerschot teleur. Pas in het slotkwartier van de eerste helft stak het even de neus aan het venster. De knal van Suzuki spatte uiteen op de dwarsligger.

Eerredder Coulibaly

Losada greep na de pauze in met Brogno voor Van den Buijs en schakelde achterin over naar een viermansdefensie. Het haalde allemaal weinig uit. Na amper twee minuten ontsnapte Beerschot na zwak verdedigen. Yaremchuk toonde genade en knalde over.

De bezoekers kwamen na de pauze iets meer in de buurt van het doel van Bolat, ook omdat de thuisploeg dat toeliet. Na halve kansjes voor Holzhauser en Brogno had Suzuki de mogelijkheid aan de voet om Beerschot terug in de wedstrijd te trappen, maar de Japanner besloot op de voormalige doelman van Antwerp.

In het laatste halfuur dikte AA Gent de score nog verder aan. Ook Depoitre knalde zijn tweede van de middag, via de onderkant van de lat, tegen de touwen. Het Gentse jeugdproduct Samoise zette met een vluchtschot aan de tweede paal de forfaitcijfers op het scorebord. De vernedering voor Beerschot was compleet. In de toegevoegde tijd trapte Coulibaly nog de eerredder tegen de touwen. Niet meer dan een pleister op een houten been.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws