Woning onbewoonbaar na hevige brand, gezin wordt opgevangen

Lint -

Een woning in de Kinderstraat in Lint is vrijdagavond onbewoonbaar verklaard na een hevige brand. Een persoon raakte gewond, het gezin krijgt opvang door de gemeente Lint en het OCMW.

Om een nog onduidelijke reden brak de brand iets na 19 uur uit. De brandweer van Zone Rand was snel ter plaatse in de Kinderstraat, maar bij aankomst sloegen de vlammen al door het dak. Door de houten vloer kon het vuur zich dan ook razendsnel verspreiden. De bovenste verdieping is helemaal uitgebrand.

De bewoners van de alleenstaande woning, een gezin van acht personen, konden zichzelf op tijd in veiligheid brengen. “Een meerjarige persoon die te veel rook heeft ingeademd, werd wel ter controle naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Bob Verschueren van de lokale politie Hekla.

De brandweer bestreed het vuur met man en macht en kreeg de brand onder controle. Door de brand-, rook- en waterschade is de woning echter onbewoonbaar verklaard. “De mensen worden opgevangen in een noodwoning door de gemeente Lint en het OCMW”, aldus Verschueren nog.

 © BFM

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 jtp

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio