©  Joren De Weerdt

Politie gaat op zoek naar drugs met hulp van federale politie en hondenteam

Heist-op-den-Berg -

In Heist-op-den-Berg heeft de politie vrijdag een grootschalige antidrugsactie georganiseerd. Heel wat passanten werden aan een controle onderworpen, waarbij ook drugshonden werden ingezet.

De lokale politie Heist deed de voorbereide actie in samenwerking met de federale politie. “Onze politiezone organiseerde een gerechtelijke verkeersactie. Die werd georganiseerd in de loop van de namiddag en avond. De actie is gericht op de vatting en beeldvorming van daders van drugsmisdrijven”, geeft politiewoordvoerster Kim Bastiaens van de lokale politiezone Heist meer uitleg over de bedoeling.

Bij de controles, die op verschillende plaatsen in de gemeente werden opgesteld, werden ook drugshonden ingezet. “Er werden enkele dispositieven opgesteld waarbij we bijstand kregen van de federale politie, een hondenteam en motards van politiezone Bodukap”, aldus woordvoerster Kim Bastiaens.

In totaal werden 24 politiemensen ingezet bij de operatie. Of er veel passanten betrapt zijn op drugsbezit, was vrijdagavond nog niet duidelijk.

 ©  Joren De Weerdt

 beprMEER OVER Misdaad Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio