©  BELGA

24 kilogram scampi vernietigd bij supermarkt waar hygiëne te wensen overlaat

Merksem -

Bij een supermarkt op de Bredabaan in Merksem zijn woensdag 24 kilogram scampi vernietigd. De winkel bleek het niet nauw te nemen met de hygiëne. Er was ook ongedierte in de hele zaak.

Het wijkteam van de Antwerpse politie startte op het einde van de zomervakantie een dossier op rond geurhinder en mogelijke tekortkomingen inzake koelinstallaties bij verschillende supermarkten. “Samen met het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid, de milieu-inspectie en dienst brandpreventie van de stad is het woensdag tot een gezamenlijke actie gekomen waarbij drie supermarkten aan de Bredabaan gecontroleerd werden”, zegt de politie.

Bij een van de supermarkten deed de politie opmerkelijke vaststellingen. “De winkelier bood producten aan die de houdbaarheidsdatum hadden overschreden”, klinkt het. Zo werd onder meer 24 kilogram scampi vernietigd. In de hele zaak was er ook ongedierte.

“De bewaartemperatuur van de te koelen en diepgevroren producten was niet conform. Verder liet de hygiëne het in het algemeen afweten, was de infrastructuur op zich niet zoals het hoort en was er sprake van slecht afvalbeheer”, somt de politie op. Er waren ook wat administratieve problemen. Er werden meerdere processen-verbaal opgesteld. De zaak wordt op een later tijdstip aan een hercontrole onderworpen. Ook de twee andere zaken waren in overtreding met de koelinstallatie.

jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio