©  RR

1.500 euro per jaar voor vogelopvangcentrum Neteland

Duffel -

De gemeenteraad van Duffel keurde een samenwerkingsovereenkomst met het Vogelopvangcentrum Neteland uit Herenthout goed.

VOC Neteland is een Vlaams opvangcentrum voor vogels en wilde dieren. Het vogelopvangcentrum is erkend door de Vlaamse overheid en werkt samen met verschillende organisaties zoals bijvoorbeeld Natuurpunt, andere VOC’s en Vogelbescherming Vlaanderen. Het zorgt voor de opvang en verzorging van zieke, gewonde en jonge wilde dieren. Na herstel krijgen ze weer de vrijheid in de natuur. Ook Duffelaars kunnen een beroep doen op de diensten van het vogelopvangcentrum.

“We kennen een jaarlijkse vergoeding van 1.500 euro toe”, zegt burgemeester Sofie Joosen (N-VA). “We willen de werking van VOC Neteland ondersteunen, die erop gericht is om op deskundige wijze dieren in nood te helpen. Dat kost geld en daar willen we als gemeente ons steentje aan bijdragen. Het VOC levert zeer mooi werk voor Duffel. Zonder hen zouden heel wat vogels en wilde dieren in nood het niet halen.” (cvr)MEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio