Een sfeerbeeld van een vorige editie. Van Rochefort is er nu een pas gelanceerde nieuwe variëteit te proeven. © Bart Roggeman

Trappistenfeesten pakken uit met primeur: Rochefort Triple Extra

Niel -

Chiro Hiro laat zich voor zijn traditionele Trappistenfeesten het eerste weekend van oktober niet kisten door corona. De 29ste editie op 3 en 4 oktober steekt niet alleen in een coronaproof jasje, de jeugdbeweging kan ook uitpakken met een heuse primeur: de Rochefort Triple Extra.

Brouwerij Rochefort komt voor het eerst in 65 jaar met een nieuwe variëteit. Pas afgelopen woensdag werd het blonde biertje gelanceerd, zaterdag en zondag is het al te proeven bij Chiro Hiro.

De Trappistenfeesten staan dan ook bekend om hun zeer ruime aanbod. Niettemin de familie van trappistenbieren de jongste jaren fors uitbreidde, slaagt Chiro Hiro er jaarlijks in alle trappistenbieren ter wereld in haast al hun variëteiten op de kaart te krijgen, ook diegene die niet in de reguliere handel te verkrijgen zijn. Een van de specialiteiten is de Chimay Grande Réserve Oak Aged, trappistenbier gerijpt op eiken vaten. Daarvan staan alle edities sinds 2016 (rum, cognac, whisky, nieuwe eik en armagnac) op de kaart. Ook trappistenwijn, -likeur, -gin, -kaas en -koffie zijn er te degusteren.

Voor de Trappistenfeesten zijn de maatregelen die opgelegd zijn voor de horeca van kracht en wordt er ook gewerkt met tijdsloten van twee uur. Op zaterdag kan je een tafel reserveren tussen 12 en 24u, op zondag tussen 12 en 19u. Wie wat langer wilt blijven plakken, kan maximaal twee tijdsloten na elkaar reserveren, uiteraard met dezelfde bubbel. (bar)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio