©  BELGA

Ook Westerlo - RWDM uitgesteld, nog acht coronagevallen in ’t Kuipje

Voor Wim Van Hove, algemeen directeur van KVC Westerlo, was het nagelbijtend wachten op de resultaten van de testen die woensdag werden afgenomen. Uiteindelijk viel het verdict: van de twaalf spelers die eerder van de week een positieve Covid 19-test aflegden, bleven er nog acht over.

“Waardoor de wedstrijd van zaterdagavond in het Kuipje tegen RWDM te vroeg komt”, legt Van Hove uit.

“Na overleg met de Pro League werd beslist om ook deze wedstrijd uit te stellen. Al heb ik heel wat overredingskracht moeten gebruiken om alle betrokken partijen te overtuigen. Dat de wedstrijden tegen Deinze, tot twee keer toe, en Club NXT voordien uitgesteld werden, zorgde voor druk. Maar we hadden het reglement aan onze kant. In het weekend zitten we samen met de Pro League en de verantwoordelijken van Eleven om een kalender op te stellen voor de inhaalwedstrijden.”

“De quarantaine van één week wierp zijn vruchten af. Het was een drastische maatregel die gewerkt heeft. Ik ben ondertussen een corona-specialist geworden en weet er alles van (grijnst).”

“De komende dagen moeten de spelers die besmet waren en het ondertussen niet meer zijn hart-, long- en fysische testen afleggen. Dat zal intensief werk zijn voor onze medische staf en onze conditietrainers. We willen niet dat onze spelers die voordien positief waren aan risico’s worden blootgesteld en opnieuw voetballen moet op een medisch verantwoorde manier kunnen.”

“Ik verwacht dat Westerlo voor het eerst in actie komt in de bekerwedstrijd van zondag 11 oktober tegen de Limburgse tweedenationaler Hades. Alle abonnees krijgen gratis toegang voor die wedstrijd. Sowieso wordt oktober ongetwijfeld een drukke maand”, verwacht Van Hove.

bdh

Meer voetbalnieuws

MEER OVER KVC Westerlo