©  Photo News

Twee tribunes Bosuil goedgekeurd voor Europees voetbal van Antwerp FC

Pas vrijdagmiddag weet Antwerp FC wie vanaf eind oktober de tegenstanders zullen zijn in de groepsfase van de Europa League. Nu al weet de Great Old dat alleen tribunes 1 en 3 toegankelijk zullen zijn voor supporters. Zij mogen wel met zekerheid binnen, want de UEFA gaf intussen groen licht om een beperkt aantal thuisfans toe te laten voor alle Europese wedstrijden.

Om 13u vrijdagmiddag start in het Zwitserse Nyon de loting voor de groepsfase van de Europa League. En weet Antwerp tegen welke clubs ze tussen 22 oktober en 10 december zes keer zal spelen.

Vandaag, donderdag, kwam de UEFA alvast de infrastructuur van de Great Old inspecteren. De Bosuil kreeg een categorie 4-goedkeuring, maar enkel voor de hoofdtribune en de familietribune 3. Tribune 4 is nog niet klaar en zal wellicht pas eind oktober helemaal afgewerkt zijn. Pas dan zou er een eventuele herkeuring van de nieuwe tribune kunnen gebeuren, maar algemeen wordt verwacht dat de UEFA geen nieuwe keuring meer zal uitvoeren voor het afronden van de groepsfase. Wellicht zal Antwerp de nieuwe tribune 4 dus enkel kunnen gebruiken mocht het in de volgende ronde geraken, die pas midden februari volgend jaar wordt gespeeld.

Er is mogelijk wel nog een struikelblok: de straf van de UEFA na het debacle tegen AZ vorig jaar. Die stelt dat Antwerp voor de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd 5.000 zitjes op tribune 1 niet mag gebruiken. In het slechtste geval zou dan enkel tribune 3 open zijn. Maar daarover is voorlopig nog geen zekerheid.

LEES OOK. Topnieuws voor fans van Antwerp: UEFA staat beperkt aantal thuissupporters toe voor Europese matchen

Het was tijdens de keuring nog erg onzeker of er überhaupt supporters zouden toegelaten worden bij Europese wedstrijden, maar de UEFA kwam direct na de loting van de Champions League met het verlossende nieuws. Vanaf volgende week mogen de stadions voor dertig procent gevuld zijn met thuissupporters, fans van de bezoekende ploegen worden niet toegelaten. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de plaatselijke autoriteiten akkoord zijn. Social distancing moet gegarandeerd worden en daarnaast moeten ook plaatselijke coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het dragen van mondmaskers, nageleefd worden.

pego

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws