Bart Verhoeven tijdens zijn online tussenkomst. © rr

Lierse gemeenteraden blijven digitaal: “De goedkoopste manier”

Lier -

In Lier vinden de vergaderingen van de gemeenteraad en het OCMW nog altijd niet fysiek plaats. Vlaams Belang is niet te spreken over deze beslissing van de burgemeester. De andere partijen liggen er niet wakker van.

Het Agentschap Binnenlands Bestuur deelde de gemeenten mee dat fysiek vergaderen vanaf september de regel moest worden. In Lier kiest burgemeester Frank Boogaerts (N-VA) er toch voor om, zolang de federale fase van de coronapandemie van kracht is, geen fysieke raadszittingen te houden.

“Wat tientallen andere steden en gemeenten wél kunnen, kan u dus als burgemeester van een stad met ruim 36.000 inwoners dus niet. Er zijn dan ook maar twee mogelijkheden: dit is van niet willen of van niet kunnen. En als het van niet willen is, is dat erg. Het lijkt er dus sterk op dat hier politieke motieven achter zitten. Bij zo'n virtuele gemeenteraad is het politieke en democratische debat immers veel minder waard dan bij een echt fysiek debat in dezelfde ruimte.”

“We zouden in cultuurcentrum De Mol kunnen vergaderen, maar de technische vereisten hiervoor vragen een grote investering”, reageerde burgemeester Boogaerts. “Digitaal vergaderen is momenteel de veiligste en goedkoopste manier”. (cvr)

.

MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio