© Getty Images

Fabio Jakobsen geeft meer uitleg over nieuwe operatie: “Bot uit bekkenbodem om gezicht en mond te reconstrueren”

Fabio Jakobsen (24) wordt volgende week opnieuw geopereerd aan zijn gezicht. Dat vertelde Patrick Lefevere woensdagavond in Extra Time Koers. Zelf blikte de Nederlander op Facebook vooruit op die operatie.

Fabio Jakobsen kampt nog steeds met de naweeën van zijn horrorcrash begin augustus in de Ronde van Polen, waar hij ten val werd gebracht door Dylan Groenewegen. Jakobsen lag twee dagen in een kunstmatige coma, daarna werd hij urenlang geopereerd.

In Extra Time Koers gaf Patrick Lefevere woensdagavond wat meer uitleg bij de huidige toestand van de Nederlander. “Op 8 oktober wordt hij opnieuw geopereerd en worden er implantaten in zijn kaken gestoken”, legde de manager van Deceuninck - Quick-Step uit. “Maar er is nog veel werk. Mentaal heeft hij het nog heel moeilijk.”

Op Facebook gaf Jakobsen zelf meer uitleg:

“De afgelopen twee maanden zijn gedomineerd door mijn herstel na mijn crash in de Ronde van Polen”, klinkt het. “Allereerst moest ik herstellen van mijn hersenschudding en andere blauwe plekken of blessures. De wonden en littekens op mijn gezicht genezen goed. Graag wil ik alle medewerkers van het LUMC bedanken en in het bijzonder Dr. H. Locher en M. Hendriksma voor de goede zorg deze afgelopen maanden.”

“Op 8 oktober onderga ik een tweede operatie om mijn gezicht en mond te reconstrueren. De operatie vindt plaats bij Radboud UMC Nijmegen en ik ben in handen van prof. Dr. S. Bergé en prof. Dr. G. Meijer. In die operatie wordt bot genomen uit mijn bekkenbodem en in mijn boven-en onderkaak gezet, omdat daar veel bot ontbreekt. Dit bot zal enkele maanden moeten genezen. Daarna vindt er weer een operatie plaats om implantaten in mijn kaak te plaatsen zodat ik nieuwe tanden kan krijgen, omdat ik die bijna allemaal verloor tijdens mijn crash.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(hco)

Meer sportnieuws