De nieuwe Mechelenbon heeft een QR-code. © Stad Mechelen

Cadeaubonnen vallen samen met lancering nieuwe Mechelenbon in de bus

Mechelen -

Bij 37.484 Mechelse gezinnen valt deze week voor 20 euro Mechelenbonnen in de bus. Het extraatje is een postcorona-maatregel van de stad en gaat samen met de lancering van de nieuwe bon die werkt met een QR-code.

Bij ieder gezin vallen twee bonnen van 5 euro en eentje van 10 euro in de brievenbus. Ze blijven een half jaar geldig. Vanaf zaterdag 3 oktober kunnen Mechelaars de cadeaubonnen besteden als ze minstens het dubbele van de waarde uitgeven. De stad investeert 749.680 euro in de actie. “Geld dat terugvloeit naar de lokale handel en horeca”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

De look van de cadeaubonnen ligt in lijn met de vernieuwde Mechelenbon. Door de coronacrisis geraakte de digitalisering ervan in een stroomversnelling. U kunt er voortaan online eentje aankopen die u via mail krijgt toegestuurd. U kunt hem zelf afdrukken en cadeau geven of gewoon doorsturen. Omstreeks november zal dat ook in cadeauverpakking kunnen. Nog een nieuwigheid is dat u de bon in meerdere keren kan opgebruiken.

Geen gekregen?

De actie is ook een extraatje om de Mechelaars te bedanken voor hun inspanningen om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan. Mechelaars die geen bonnen hebben ontvangen, kunnen dat online melden via www.mechelen.be/mechelenbons-niet-ontvangen. Wie de cadeaubonnen wil wegschenken aan stadsgenoten die het minder breed hebben, kan ze deponeren in een bus aan de balies van het Sociaal Huis of het Huis van de Mechelaar.

Aan de balie van UiT in Mechelen in het Schepenhuis is het nog altijd mogelijk om een papieren Mechelenbon met QR-code te kopen.  svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio