©  MARC HERREMANS

Werkstraf voor baasje wiens hond drie mensen bijt

Heist-op-den-Berg -

De eigenares van een hond die vorig jaar drie buren had gebeten in Pijpelheide (Heist-op-den-Berg), moet een werkstraf van 60 uur uitvoeren. Aan een van de slachtoffers moet ze al een voorlopige schadevergoeding van 2.500 euro betalen. Daarnaast heeft de rechter een deskundige aangesteld om na te gaan hoe groot de schade werkelijk is.

Eind juni 2019 kon Bo, een kruising van een stafford met Mechelse herder, wegglippen door een losstaande deur. Dat gebeurde in de Cardijnlaan in Pijpelheide. Een buurvrouw werd door het dier aangevallen. Haar man en een buurman schoten het slachtoffer ter hulp omdat het dier bleef bijten en niet wou lossen. “Het slachtoffer kreeg beten in de arm, hals en gezicht. Ook de andere mensen werden gebeten”, zei openbaar aanklager Lieselotte Claessens. “Het is duidelijk dat het baasje van de hond mee verantwoordelijk is omdat haar hond is kunnen ontsnappen.”

Er werd zes maanden cel gevorderd, maar daar ging rechter Suzy Vanhoonacker niet op in. Ze legde Beatrice V.d.A. een werkstraf van zestig uur op. Bovendien las ze de beklaagde nog stevig de levieten. “Ik hoop dat je beseft dat de vrouw die werd gebeten voor haar hele leven verminkt zal zijn”, klonk het.

Plastische chirurgie

Het slachtoffer is, bijna anderhalf jaar na de feiten, nog steeds flink onder de indruk. Ze heeft hulp nodig van een psycholoog om het trauma te verwerken en moet ook plastische chirurgie ondergaan.

Voorlopig moet V.d.A. al 2.500 euro schadevergoeding betalen aan haar buurvrouw. Dat bedrag kon nog oplopen, want een deskundige moet het slachtoffer nu grondig onderzoeken en bekijken hoe groot de schade werkelijk is. De eigenares heeft haar hond ondertussen laten inslapen. (ldn,tdk)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio