Asbestcementafval is voortaan alleen nog verpakt welkom in de recyclageparken van het arrondissement Mechelen. ©  Ivarem

Asbestafval mag u alleen nog verpakt afleveren in recyclagepark

Mechelen -

In de recyclageparken van Ivarem in het arrondissement Mechelen is asbestcementafval voortaan alleen nog verpakt welkom. De nieuwe regel is vandaag ingegaan.

Inwoners die zulk afval wensen af te leveren, kunnen daarvoor in de recyclageparken verpakkingsmateriaal kopen. Het gaat om aangepaste asbestzakken of -folie, tegen 1 euro per zak of 1 euro per meter te koop. Ook andere transparante verpakking met het asbestlogo mag u gebruiken. Mensen die zelf afval verwijderen, kunnen in het recyclagepark ook beschermende kledij aankopen.

Asbestcementafval zoals golfplaten, leien en vloertegels wordt al geruime tijd ingezameld op recyclageparken. “Nog te vaak gebeurt dat op een manier dat vezels kunnen vrijkomen tijdens het transport of op het recyclagepark”, zegt Koen Anciaux, voorzitter van Ivarem. Daarom biedt de afvalbeheerder aan inwoners vanaf 1 oktober ook de mogelijkheid om het afval thuis op te halen.

Met de steun van OVAM is het mogelijk om tegen een interessant tarief maximaal zes platen- of kuubzakken aan te kopen en te laten ophalen. De eerste zak kost 30 euro, de volgende 20 euro.

Meer info kunt u online vinden of door naar de gratis infolijn 0800.90.441 te bellen. svh

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio