Na de herfstvakantie ligt er een veilige fietsoversteek aan de Mechelsesteenweg, over de Frankrijklei. ©  Dirk Kerstens

Aanleg fietsoversteek aan Nationale Bank begint maandag

Antwerpen -

Er komt schot in de zaak rond de aanleg van een nieuwe fietsoversteek vanop de Mechelsesteenweg richting Leopoldstraat aan de Nationale Bank. De werken beginnen maandag 5 oktober.

Er komt een nieuw enkelrichtingsfietspad in rode asfalt en een voetpad tussen de gevel van de voormalige Nationale Bank en de huidige bomenrij. Een knipperlicht aan de Bourlastraat waarschuwt fietsers voor de tram. Zo kunnen ze veilig de oversteek maken naar de Leopoldstraat.

De tweede fase is de aanleg van de fietsoversteek en is gepland vanaf maandag 26 oktober. In de eerste week zijn er op de Leien twee rijstroken beschikbaar in elke richting. Tijdens de herfstvakantie, tussen 2 en 6 november, is er op de Leien een rijstrook beschikbaar richting noorden. Op dat moment wordt de nieuwe opstelstrook voor de fietsers aan de kant van de Mechelsesteenweg aangelegd. Na de herfstvakantie kan de nieuwe oversteek in gebruik genomen worden.

Vandaag kan de fietser alleen aan de westelijke kant van dit kruispunt de Leien oversteken. Fietsers die vanuit de Mechelsesteenweg richting Leopoldstraat willen rijden, moeten rechts afslaan en doorrijden tot aan het kruispunt met de Maria Henriëttalei. In de praktijk kiezen heel wat fietsers voor de kortste route en steken samen met de voetgangers het kruispunt over in het verlengde van de Mechelsesteenweg, om zo via het voetpad langs de Nationale Bank verder te fietsen richting centrum.

Na de herfstvakantie ligt er een veilige fietsoversteek tussen de Mechelsesteenweg en de Leopoldstraat. © stad Antwerpen

MEER OVER Mobiliteit stad & rand

werfnieuws

factcheck mobiliteit

DE TEST

ERGENS ANDERS, BETER?